Microsoft Teams

Το Microsoft Teams είναι μια εντελώς νέα εμπειρία που συνδέει άτομα, συνομιλίες και περιεχόμενο παρέχοντας τα εργαλεία που είναι απαραίτητα στις ομάδες, ώστε να μπορούν να συνεργαστούν εύκολα και να καταφέρουν περισσότερα. 

Είναι ενοποιημένο με τις οικείες εφαρμογές του Office και έχει σχεδιαστεί εξ’ ολοκλήρου στο παγκόσμιο και ασφαλές cloud του Office 365. Από σήμερα, το Microsoft Teams θα είναι διαθέσιμο σε προεπισκόπηση σε 181 χώρες και σε 18 γλώσσες για τους εμπορικούς πελάτες των προγραμμάτων του Office 365 για επιχειρήσεις και Office 365 για μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ η γενική του κυκλοφορία αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Στη Microsoft, έχουμε δεσμευτεί να βοηθήσουμε τα άτομα και τους οργανισμούς να επιτύχουν περισσότερα. Βασικό ρόλο στην επιδίωξή μας αυτή παίζει η διαφορετική αντίληψη της παραγωγικότητας για τον κόσμο του cloud και των κινητών συσκευών. Δημιουργήσαμε το Microsoft Teams, γιατί αντιληφθήκαμε τις τρομερές δυνατότητες που θα παρέχει αλλά και αλλαγές που έχουν προκύψει στον τρόπο με τον οποίο εργάζονται τα άτομα και οι ομάδες. Οι ομάδες είναι πλέον πιο ευέλικτες, ενώ οι οργανωτικές δομές πολύ πιο απλές, ώστε να υπάρχει μια συνεχής ροή επικοινωνίας και πληροφοριών. Με το Microsoft Teams, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα πιο ανοιχτό και ψηφιακό περιβάλλον εργασίας, όπου όλη η ομάδα θα εργάζεται με πιο ορατό, ενοποιημένο και προσβάσιμο τρόπο, ώστε όλα τα μέλη να παραμένουν ενημερωμένα.

 

Το Microsoft Teams βασίζεται στις τέσσερις κύριες δεσμεύσεις μας, για να δημιουργήσει έναν ψηφιακό χώρο εργασίας για ομάδες υψηλών επιδόσεων.

Σύγχρονη συνομιλία για ομάδες

Πρώτα απ΄όλα, το Microsoft Teams παρέχει μια σύγχρονη εμπειρία συνομιλίας για τις ομάδες της σύγχρονης εποχής. Το Microsoft Teams υποστηρίζει τη δυνατότητα συνεχόμενων συνομιλιών σε μορφή νήματος, ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να παραμένουν ενημερωμένοι. Από προεπιλογή, οι ομαδικές συνομιλίες είναι ορατές σε ολόκληρη την ομάδα, ωστόσο φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα ιδιωτικών συζητήσεων. Το Skype είναι επίσης απόλυτα ενοποιημένο, ώστε οι ομάδες να μπορούν να συμμετέχουν σε διασκέψεις με ομιλία ή βίντεο. Επιπλέον, όλοι οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν το προσωπικό τους στοιχείο στον ψηφιακό χώρο εργασίας τους χρησιμοποιώντας emoji, αυτοκόλλητα, GIF και προσαρμοσμένα meme.

Ένας κόμβος για ομαδική εργασία

Το Microsoft Teams συγκεντρώνει όλες τις δυνατότητες του Office 365, για να παρέχει έναν πραγματικό κόμβο για ομαδική εργασία. Τα WordExcelPowerPointSharePointOneNotePlanner, Power BI και Delve είναι ενσωματωμένα στο Microsoft Teams, ώστε οι χρήστες να έχουν τις απαραίτητες πληροφορίες και εργαλεία άμεσα στη διάθεσή τους. Με την υποστήριξη του Microsoft Graph, έξυπνες υπηρεσίες εμφανίζονται σε ολόκληρο τον χώρο εργασίας, για να συμβάλουν στη συνάφεια, τον εντοπισμό και την κοινή χρήση πληροφοριών. Επιπλέον, το Microsoft Teams είναι ενσωματωμένο στις Ομάδες Office 365, την υπηρεσία για μέλη μεταξύ των εφαρμογών, η οποία διευκολύνει τους χρήστες να μεταβαίνουν ομαλά από ένα εργαλείο συνεργασίας σε ένα άλλο, να παραμένουν ενημερωμένοι για τα διάφορα τρέχοντα ζητήματα και να πραγματοποιούν κοινή χρήση με άλλους χρήστες.

Δυνατότητα προσαρμογής για κάθε ομάδα

Δεδομένου ότι κάθε ομάδα είναι ξεχωριστή, έχουμε επενδύσει σημαντικά σε τρόπους προσαρμογής του χώρου εργασίας κάθε ατόμου, με πλούσιες δυνατότητες επεκτασιμότητας και ανοιχτά API διαθέσιμα σε όλους. Για παράδειγμα, οι καρτέλες παρέχουν γρήγορη πρόσβαση στα έγγραφα που χρησιμοποιούνται συχνά και στις υπηρεσίες cloud. Το Microsoft Teams χρησιμοποιεί το ίδιο μοντέλο σύνδεσης με το Exchange, παρέχοντας ειδοποιήσεις και ενημερώσεις από υπηρεσίες τρίτων κατασκευαστών, όπως το Twitter ή το GitHub. Επιπλέον, προσθέσαμε πλήρη υποστήριξη για το Microsoft Bot Framework, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε έξυπνες υπηρεσίες της Microsoft αλλά και τρίτων κατασκευαστών στο περιβάλλον της ομάδας σας.

Σήμερα, παρουσιάζουμε επίσης το πρόγραμμα Microsoft Teams Developer Preview, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να επεκτείνουν το Microsoft Teams. Κατά τη γενική του κυκλοφορία, θα υπάρχουν ενοποιήσεις με 150 συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένων των ήδη υπαρχόντων συνεργατών μας Zendesk, Asana, Hootsuite και Intercom. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την παροχή των δυνατοτήτων προσαρμογής που επιθυμούν οι χρήστες και των εργαλείων και της υποστήριξης που χρειάζεται η κοινότητα των προγραμματιστών μας για την ενοποίηση με το Microsoft Teams.

Ασφάλεια που εμπιστεύονται οι ομάδες

Τέλος, το Microsoft Teams παρέχει τις προηγμένες δυνατότητες ασφάλειας και συμμόρφωσης που αναμένουν οι πελάτες του Office 365. Τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα κατά τη μεταφορά αλλά και στη συνέχεια. Όπως και σε όλες τις εμπορικές υπηρεσίες μας, διαθέτουμε ένα διαφανές λειτουργικό μοντέλο με μη σταθερή πρόσβαση στα δεδομένα των πελατών. Το Microsoft Teams θα υποστηρίζει βασικά πρότυπα συμμόρφωσης, συμπεριλαμβανομένων των Πρότυπων ρητρών της ΕΕ, των ISO 27001, SOC 2, HIPAA και πολλών άλλων. Και όπως θα περίμεναν οι πελάτες, το Microsoft Teams εξυπηρετείται από το παγκόσμιο και υψηλού επιπέδου δίκτυο κέντρων δεδομένων, το οποίο παρέχεται αυτόματα μέσα στο Office 365 και διαχειρίζεται κεντρικά, όπως κάθε άλλη υπηρεσία του Office 365.

Το Microsoft Teams περιλαμβάνεται στη γενική εργαλειοθήκη του Office 365

Το Microsoft Teams συμμετέχει στο πιο ευρύ και αναλυτικό χαρτοφυλάκιο εφαρμογών και υπηρεσιών συνεργασίας, για να βοηθήσει στην ικανοποίηση των διαφορετικών αναγκών των ατόμων και των οργανισμών σε όλον τον κόσμο. Όπως διαπιστώσαμε από τους 85 εκ. ενεργούς μηνιαίους χρήστες, κάθε ομάδα έχει ένα διαφορετικό σύνολο αναγκών όσον αφορά τη συνεργασία. Το Office 365 έχει σχεδιαστεί για τον μοναδικό τρόπο εργασίας της κάθε ομάδας, ενώ περιλαμβάνει εφαρμογές με συγκεκριμένους σκοπούς που είναι πλήρως ενσωματωμένες σε αυτό.

  • Το SharePoint παρέχει λύσεις intranet και διαχείρισης περιεχομένου σε περισσότερους από 200.000 οργανισμούς και 190 εκ. άτομα.
  • Το Yammer είναι το κοινωνικό δίκτυο για την εργασία, επιτρέποντας συζητήσεις μεταξύ εταιρειών που αντιστοιχούν στο 85% των εταιρειών του Fortune 500.
  • Το Skype για επιχειρήσεις παρέχει σε πραγματικό χρόνο δυνατότητες ομιλίας, βίντεο και διασκέψεων, ενώ φιλοξενεί περισσότερες από 100 εκ. συσκέψεις το μήνα.
  • Η Ομάδες Office 365 είναι η υπηρεσία για μέλη μεταξύ όλων των εφαρμογών, η οποία διευκολύνει τους χρήστες να μεταβαίνουν ομαλά από ένα εργαλείο συνεργασίας σε ένα άλλο.