Η Άννη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1982 και από το νηπιαγωγείο μέχρι και την τελευταία τάξη του λυκείου φοίτησε στο ιδιωτικό σχολείο Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη.

Στα μαθητικά της χρόνιας αγάπησε τις ξένες γλώσσες κι απέκτησε τα πρώτα της πτυχία: FirstCertificateinEnglishτου UniversityofCambridge και τα D.E.L.F. A1 & A3 της γαλλικής γλώσσας. Υπήρξε μέλος της χορωδίας του σχολείου, με την οποία συμμετείχε σε διάφορα φεστιβάλ και πανελλήνιους διαγωνισμούς χορωδιών.

Από το 2000 μέχρι και το 2006 φοίτησε στο τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής Σχολής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Το 2004, στα πλαίσια των προπτυχιακών της σπουδών, συμμετείχε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Σωκράτης - Έρασμος. Η πεντάμηνη φοίτηση στο πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ της Ολλανδίας υπήρξε μία από της σημαντικότερες στιγμές της ζωής της, όχι μόνο διότι ήρθε σε επαφή με ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό σύστημα ανώτερης εκπαίδευσης, αλλά και γιατί συναναστράφηκε ανθρώπους από όλον τον κόσμο, ταξίδεψε μαζί τους στην κεντρική Ευρώπη, γνώρισε νέους τόπους και πολιτισμούς κι όλα αυτά με εργαλείο την Αγγλική γλώσσα.

Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, έσπευσε να δώσει τις εξετάσεις πιστοποίησης της αγγλικής γλώσσας του UniversityofMichiganκαι απέκτησε το CertificateofProficiencyinEnglish, πτυχίο που θα της απέβαινε ιδιαίτερα πολύτιμο αργότερα κατά την ενασχόλησή της με τις μεταπτυχιακές της σπουδές.

Μιας και η μεγάλη αγάπη της ήταν πάντα το διάβασμα και χόμπι της η απόκτηση όσο το δυνατόν περισσότερων γνώσεων, το 2006 αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές της δίνοντας εξετάσεις στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Η εκπόνηση της διπλωματικής της εργασίας με θέμα Η εξουσία και το υποκείμενο στις θεωρίες του λόγου του MichelFoucault και του ErnestoLaclau υπήρξε μια επίπονη διεργασία, λόγω της συνεχούς τριβής της με πολύπλοκα φιλοσοφικά κείμενα στην Αγγλική γλώσσα, η οποία τελικά την δικαίωσε, ιδιαίτερα όταν είχε την τιμή να γνωρίσει κι από κοντά τον ίδιο τον ErnestoLaclau, έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους πολιτικούς θεωρητικούς.

Όσον αφορά την εργασιακή της εμπειρία, κατά την περίοδο 2010 – 2015 εργάστηκε ως γραμματέας γενικής διεύθυνσης και αναπληρώτρια καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Πληροφορικής Ελένη Θεοχαρίδουστη Θεσσαλονίκη, 2 χρόνια ως υπεύθυνη σπουδών και καθηγήτρια Ελληνικής γλώσσας στο Κέντρο Μελέτης και Υποστήριξης Μαθητών Δημοτικού Σχολείου Ελένη Θεοχαρίδου και 2 χρόνια ως υπεύθυνη βιβλιοπωλείου ξενόγλωσσων βιβλίων BookSpotΕλένη Θεοχαρίδου.

Ως ένθερμη υποστηρίκτρια της δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης και εξαιτίας του γεγονότος ότι όλα αυτά τα χρόνια ήρθε σε επαφή με δίγλωσσους μαθητές και μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, η Άννη παρακολούθησε μία πληθώρα ημερίδων, σεμιναρίων και συνεδρίων εκπαιδευτικού περιεχομένου. Από την άλλη πλευρά, ήρθε πιο κοντά στα παιδιά όντας εμπνευστής του Φεστιβάλ Παιδικών Εργαστηρίων Δημιουργικής Έκφρασης Το πανηγύρι των Παιδιών, στο οποίο συμμετείχε εθελοντικά για 3 χρόνια ως μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βιτάστας Σερρών, γενέτειρα της μητέρας της.

Μπορούμε να πούμε ότι η αγάπη της Άννης για την Αγγλική γλώσσα δεν αναδύθηκε μόνο μέσα από τις σπουδές της, αλλά και από την επαφή της από πολύ μικρή ηλικία με τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και τη μουσική στην Αγγλική γλώσσα. Στον ελεύθερό της χρόνο διαβάζει βιβλία, βλέπει ταινίες, παρακολουθεί θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, ενώ λατρεύει τα ταξίδια και τις επισκέψεις σε μουσεία. Τα τελευταία 4 χρόνια μάλιστα εντρύφησε και στη γερμανική γλώσσα, ως αποτέλεσμα της προσωπικής της δίψας για μάθηση.

Από τον Ιούνιο του 2015 βρίσκεται στην πόλη της Δράμας, της οποίας τις ομορφιές δεν διστάζει να γνωρίζει και να απολαμβάνει όποτε της δίνεται η ευκαιρία, καθώς και ανάμεσα στο δημιουργικό εκπαιδευτικό προσωπικό του Krasopouloumyschool.