Ονομάζομαι Άρης Κλειώτης, γεννήθηκα στη Δράμα το 1996, μεγάλωσα εδώ μέχρι την ενηλικίωσή μου και είμαι κάτοχος προπτυχιακού (2019) και μεταπτυχιακού (2022) διπλώματος από το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

- Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών μου σπουδών εντρύφησα ερευνητικά σε όλα τα επιστημονικά πεδία της σχολής μου συμπεριλαμβανομένων της γλωσσολογίας, της λογοτεχνικής μετάφρασης, με πηγαίο ενδιαφέρον ωστόσο για την εκπαίδευση, τη δημιουργική γραφή και την ανάλυση σύγχρονης Αμερικανικής λογοτεχνίας. Θέλοντας να διευρύνω τους ερευνητικούς μου ορίζοντες στην ανάλυση της λογοτεχνίας συνέχισα με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Αγγλικές και Αμερικανικές Σπουδές” κατά το οποίο συνέγραψα τη μοναδική μεταπτυχιακή έρευνα στην Ελλάδα στην queer-crip Αγγλόφωνη λογοτεχνία.

- Επηρεασμένος από τις ανθρωπιστικές σπουδές μου και το αίσθημα κοινωνικό-πολιτικής ευθύνης με την οποία με εμφύσησαν, είμαι ενεργός εθελοντής στο Σύλλογο Παραπληγικών Ν. Δράμας από το 2016 μέχρι και σήμερα λαμβάνοντας μέρος στις δράσεις του Συλλόγου τόσο εντός όσο και εκτός της πόλης και της χώρας μας. Επίσης, είμαι ενεργός εθελοντής στο παλαιότερο ηλεκτρονικό δίγλωσσο Ελληνόφωνο-Αγγλόφωνο λογοτεχνικό περιοδικό της Ελλάδας, τοPoeticanet, με ιδρυτή τον ποιητή Ιωσήφ Βεντούρα, όπου απασχολούμαι ως βοηθός επιμελητή και συνεντευκτής.

- Μία ακόμη εμπειρία ζωής που περαιτέρω με βοήθησε να καλλιεργήσω την δημιουργικότητά μου και την ενσυναίσθησή μου ήταν η εργασία μου ως ερευνητής πεδίου το έτος 2021 με 2022 στην ΑΜΚΕ Istorima του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Στο Istorima ως συλλέκτης προσωπικών, αφηγηματικών συνεντεύξεων μπόρεσα να ανακαλύψω την ίδια την αξία της ζωής μέσα από ιστορίες σχετικές με ζητήματα υγείας, την τέχνη και την εκπαίδευση.

- Ως παιδαγωγός, για εμένα η διδασκαλία οφείλει να φέρει στο επίκεντρό της τους μαθητές και τις μαθήτριες συμπεριλαμβάνοντας δημιουργικές, βιωματικές διεργασίες που θα μπορέσουν να τους/τις μυήσουν στη γνώση, να τους/τις βοηθήσουν να την αφομοιώσουν και να την κάνουν κτήμα τους, ώστε  να παράξουν λόγο φυσικά και αβίαστα. Συγκεκριμένα, καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών μου διοργάνωσα και δίδαξα εργαστήρια δημιουργικής γραφής σε Αμερικανούς επισκέπτες φοιτητές και φοιτήτριες στο τμήμα των σπουδών μου, όπου μπόρεσα να φέρω σε εφαρμογή τη δημιουργική, βιωματική εκπαίδευση μέσα από την τριβή με τη λογοτεχνία και τη συγγραφή αυτής. Ακολουθώντας αυτή τη πορεία σκέψης, η οπτική μου για τη διδασκαλία και την εκμάθηση της Αγγλικής ως ξένη ή δεύτερη γλώσσα θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στο ρητό της Ιταλίδας φιλοσόφου και παιδαγωγού MariaMontessori: “the greatest sign of success for a teacher is to be able to say, ‘the [students] are now working as if I did not exist’”.