Κανονισμος Σχολειου

Για τους γονείς σου είσαι ότι πολυτιμότερο έχουν.

Για το σχολείο μας είσαι μια ξεχωριστή προσωπικότητα.

Έχεις τα δικά σου χαρακτηριστικά νοημοσύνης, το δικό σου στυλ μάθησης, τους δικούς σου τρόπους επικοινωνίας και συμπεριφοράς.

Στα χρόνια που θα είσαι κοντά μας θα μαθαίνεις ξένες γλώσσες για να τις χρησιμοποιείς για τον ίδιο λόγο που χρησιμοποιείς και την μητρική σου γλώσσα, για να επικοινωνείς. Θα αποκτήσεις ξενόγλωσση εκπαίδευση και έτσι θα συμμετέχεις στις εξετάσεις πιστοποίησης για να πετυχαίνεις στα σίγουρα και όχι απλά για να συμμετέχεις.

Για να τα πετύχουμε όλα αυτά δημιουργήσαμε ένα σχολείο ξεχωριστό, διαφορετικό από όλα τ’ άλλα, ένα σχολείο όμορφο, χαρούμενο, με ενθουσιώδεις συνεργάτες και μέλη, εξοπλισμένο με την πιο σύγχρονη τεχνολογία.

Θέλουμε να σε κάνουμε να νιώθεις περήφανος που ανήκεις στον Ξενόγλωσσο Εκπαιδευτικό Οργανισμό krasopoulou my school. Έτσι θα νιώθουμε και εμείς περήφανοι που δικαιώνουμε τη φήμη μας σαν ένα από τα καλύτερα Κέντρα Ξένων Γλωσσών στην Ελλάδα. Αυτή την φήμη την κατακτήσαμε επειδή κάνουμε όνειρα για την εκπαίδευση, και δεν ξεχνάμε ποτέ ότι για να έχουμε δικαίωμα στο όνειρο πρέπει να εργαζόμαστε καθημερινά για τις υποχρεώσεις μας. ‘Όλα τα μέλη μας έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις, όλοι ελέγχουν και ελέγχονται. Εσύ είσαι μέλος του σχολείου μας! 

banner kanonismos mathiton 2

 

Οι δικές σου υποχρεώσεις και τα δικαιώματα σου

1. Από την πρώτη μέρα πρέπει να έχεις μαζί σου όλα τα απαραίτητα βιβλία και βοηθητικά υλικά.

2. Γράφεις τις εργασίες οργανωμένα και με τάξη: ότι πρέπει εκεί που πρέπει. Διατηρείς τακτοποιημένο το φάκελο των εργασιών σου.

3. Ο καθηγητής σου θα σου δίνει πάντα οδηγίες για τη μελέτη σου στο σπίτι. Αυτές τις οδηγίες πρέπει να τις ακολουθείς, έτσι θα μάθεις πώς να μαθαίνεις περισσότερα πράγματα, καλύτερα και σε λιγότερο χρόνο. Μην ξεχνάς ότι συνήθως αφιερώνουμε πολύ χρόνο για να κάνουμε κάτι, επειδή δεν το έχουμε οργανώσει καλά.

4. Κάποιες φορές θα έχεις απορίες, ίσως δυσκολεύεσαι. Μη διστάζεις να ρωτάς τον καθηγητή σου στην ώρα του μαθήματος και στο διάλειμμα.  Να θυμάσαι πως σε όλη σου τη ζωή θα έχεις δύο υπηρέτες το “πώς” και το “γιατί”. Βάλε τους να δουλεύουν για σένα!

5. Ο κάθε καθηγητής έχει μία ώρα κάθε 15 μέρες (ώρα γονέα) που βρίσκεται στο γραφείο του μόνο για σένα. Θα σε καλεί ιδιαίτερα, όποτε χρειάζεται, για να σε ενημερώσει για την πρόοδό σου και να σου λύνει τις απορίες σου. Εκμεταλλεύσου αυτή την ώρα για να ρωτήσεις για οποιαδήποτε απορία σου!

6. Οι καθηγητές σου θα αξιολογούν την πρόοδό σου με χαρακτηριστικές λέξεις στις μικρές τάξεις και βαθμούς στις μεγαλύτερες και θα ενημερώνουν πολύ συχνά τους γονείς σου. Οι σχέσεις μας όμως θα είναι ισότιμες. Θα έχεις και εσύ το δικαίωμα να αξιολογείς τον εαυτό σου, τους συμμαθητές σου και τους καθηγητές σου. Θα δεις ότι πάντα είναι πιο δύσκολο να έχουμε δικαιώματα και ευκολότερο να έχουμε υποχρεώσεις αλλά πρέπει να μαθαίνουμε από μικροί να ασκούμε και τα δύο!

7.  Στο σχολείο μας πιστεύουμε σε αυτά που διδάσκουν τα πιο φωτισμένα μυαλά της εκπαιδευτικής ψυχολογίας: Ο ατομικός ανταγωνισμός είναι το οξυγόνο στην φύση του ανθρώπου για να προοδεύει, αλλά ταυτόχρονα το μεγαλύτερο πάθος για τη νίκη βγαίνει από τον ανταγωνισμό των ομάδων. Θα συμμετέχεις και σαν άτομο και σαν μέλος του τμήματός σου σε διαγωνισμούς που διοργανώνονται είτε για τα test τριμήνων είτε για τη συμμετοχή σου στη δανειστική βιβλιοθήκη, τις προβολές και διάφορες εργασίες, θα αξιολογείσαι και θα αμείβεσαι και γι’ αυτά!

8.  Έχεις λόγο για όλες τις παράλληλες δραστηριότητες του σχολείου. Θα προτείνεις, μαζί με τους καθηγητές σου, τα υλικά με τα οποία εμπλουτίζεται η δανειστική βιβλιοθήκη και τις αγαπημένες σου ταινίες που θα προβάλλουμε. Η συμμετοχή σου σε κάποιες προβολές αλλά και στην ελάχιστη αξιοποίηση της δανειστικής βιβλιοθήκης είναι υποχρεωτική.

9.  Υποχρεωτική είναι και η συμμετοχή σου στα μαθήματα βιωματικής εκμάθησης μέσα στο σχολείο αλλά και έξω από αυτό. Τα μαθήματα αυτά περιλαμβάνουν περιπάτους, επισκέψεις στην αγορά και σε καταστήματα, σε χώρους άθλησης και αναψυχής, σε βιομηχανίες και σε δημόσιες υπηρεσίες. Θα δεις πως η ξένη γλώσσα δεν είναι απλά μάθημα! Θα δεις πως η ξένη γλώσσα είναι επικοινωνία!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ

 ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ

 Το σχολείο  παρακαλεί τους μαθητές να έρχονται μόλις 5' πριν την έναρξη του μαθήματος  γιατί  δημιουργείται  πρόβληµα  µε  τα  παιδιά  που  έρχονται  πολύ  νωρίς  και δημιουργούν οχλαγωγία στους διαδρόμους. Αν ο μαθητής από µακριά µε αστική συγκοινωνία και αναγκαστικά φτάνει πολύ νωρίτερα από το µάθηµά του, τότε θα πρέπει να κάθεσαι ήσυχα στην αίθουσα αναμονής. Γενικά να θυμόμαστε ότι το σχολείο απαιτεί να υπάρχει ησυχία κατά τη διάρκεια των µαθηµάτων στους διαδρόμους.  

 

ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ -

 

Το µόνο που ζητούμε απ' τους μαθητές µας είναι να δείχνουν σεβασμό προς τους καθηγητές τους, το λοιπό προσωπικό,  τους  συμμαθητές  τους  και  τη  σχολική  περιουσία.  Το  γράψιμο  στους  τοίχους,  και η συνεχής και κακοήθης γελοιοποίηση συμμαθητών θεωρούνται κατακριτέες πράξεις και τίθενται  αμέσως  υπ'  όψιν  των  γονέων.

 Επανειλημμένη απρεπή συμπεριφορά θεωρείται εμπόδιο στην μαθησιακή διαδικασία και μετά από 3 γραπτές συστάσεις προς τον μαθητή το σχολείο διαγράφει τον μαθητή.

    Επίσης, περιπτώσεις  κραυγαλέας  ασέβειας  προς  µέλος  του  διδακτικού προσωπικού και των συμμαθητών, καταστροφή ή κλοπή σχολικής περιουσίας  και η εν γένει χρήση οποιασδήποτε μορφής βίας τιμωρούνται µε άμεση διαγραφή κατόπιν ενημέρωσης του γονέα.

 Περιπτώσεις μαθητών που λόγω της συμπεριφοράς τους ενοχλούν τους συμμαθητές τους, την καθηγήτρια ή την διεξαγωγή του μαθήματος με εντολή του Καθηγητή φεύγουν από την αίθουσα για διάστημα 10 λεπτών και ενημερώνεται η Διεύθυνση. Εάν μαθητής χρειαστεί να αποχωρήσει από την αίθουσα δεύτερη φορά ενημερώνονται οι γονείς του. Εάν επαναλάβει την ίδια συμπεριφορά άλλες 2 φορές, μετά από συνάντηση της διεύθυνσης, του μαθητή και των γονέων, κρίνεται η φοίτηση του μαθητή στο σχολείο και με ποιους όρους.

 

ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ

 

Ο μαθητής διαλέγει  µια  σταθερή  και  συγκεκριμένη    θέση  σε  κάποιο  θρανίο  σε  συνεννόηση  µε  την  καθηγήτριά  του, όπως επίσης και έναν συμμαθητή του που θα κάθεται πάντα μαζί. Πολλές φορές θα ζητηθεί  από τους μαθητές να  μιλήσουν  στ'  αγγλικά  μαζί  -  ως  μέρος  κάποιας  άσκησης  που  γίνεται  σε    ζευγάρια  -  και  να  ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο θέμα.  Ο μαθητής φροντίζει  να  διατηρείται  το  θρανίο  του  πάντα  καθαρό  και  µην  ξεχνάμε  μερικές  βασικές  αρχές    της  τάξης,  ότι δηλαδή:  απαγορεύεται  να  τρώμε,  να  πίνουμε  οτιδήποτε  άλλο  εκτός  από  νερό,  να μασάμε  μαστίχα,    να φοράμε καπέλο  ή γυαλιά  ηλίου,  να  γράφουμε  στα  θρανία  ή  στους  τοίχους,  να  πειράζουμε  την  τηλεόραση,  το  βίντεο,  το  κασετόφωνο,  τα τηλεκοντρόλ, τον φορητό  υπολογιστή και τον προβολέα διαφανειών. Αν υπάρχει κινητό τηλέφωνο, τότε ο μαθητής θα πρέπει να το κλείνει πριν από την έναρξη του μαθήματος.  Οι μικροί, κυρίως, μαθητές προειδοποιούνται ότι το σχολείο θα είναι αυστηρό απέναντί τους αν διαπιστωθεί ότι πετούν μικροαντικείμενα από τα παράθυρα της τάξης τους. Επίσης, να µην  ξεχνούν  να  γράψουν  το  όνομά  τους  και  το  τμήμα  τους  σε  όλα  τα  βιβλία  και  τα  τετράδια  τους. Κάποια φορά ίσως τα ξεχάσουν στο θρανίο και αν δεν έχουν όνομα μπορεί να χαθούν.  

 

ΑΠΟΥΣΙEΣ  

 

Οι  απουσίες  των  μαθητών  παρακολουθούνται  µε  απουσιολόγιο  από  τους  καθηγητές  και  καταγράφονται ηλεκτρονικά  από  τη  γραμματεία.  Αποτελεί  υποχρέωση  και  δέσμευση  του  σχολείου    να  γνωρίζουν  οι  γονείς    πότε  το  παιδί  τους  δεν  προσήλθε  για  μάθηµα.  Επίσης,  ο  αριθμός των  απουσιών εμφανίζονται στους ελέγχους κάθε μήνα. Αν ο μαθητής απουσιάσει από το μάθηµα, 2 συνεχόμενες φορές η καθηγήτρια του θα ειδοποιήσει τηλεφωνικά τους γονείς του, μετά την λήξη του μαθήματος.  Αν  οι  τελευταίοι ενημερώσουν οι ίδιοι το σχολείο εκ των προτέρων ότι θα απουσιάσει λόγω αδιαθεσίας, κλπ. τότε τηλεφώνημα από πλευράς  µας  δε  θα  γίνει. Μπορεί  ο μαθητής να  πληροφορηθεί  την  ύλη  που παρέδωσε  η  καθηγήτριά  του για  το επόμενο μάθηµα τηλεφωνικά. Μαθητής που για λόγους συμπεριφοράς χρειαστεί να αποχωρήσει από την αίθουσα με εντολή της καθηγήτριας επιβαρύνεται με μία απουσία.

 

Αν  ο μαθητής υπερβεί τις 20 απουσίες ετησίως,  κρίνουμε  ότι  υπάρχει σοβαρό πρόβληµα και υφίσταται λόγος παραμονής του στην ίδια τάξη την επόμενη σχολική χρονιά.  Σε περιπτώσεις όπου ο γονέας δεν είναι δυνατόν να ενημερωθεί, από το κέντρο για τις απουσίες του μαθητή, τότε ζητάμε υποχρεωτικά από το μαθητή να  επικοινωνήσει ο γονέας με το Κέντρο ή να έρθει  στο  σχολείο  συνοδεία  το  αργότερο  σε 5  ηµέρες,  διαφορετικά  δε  θα  του  επιτραπεί  να συνεχίσει την παρακολούθηση των µαθηµάτων. 

 

Δικαιολογημένη θεωρείται η απουσία όταν ο γονέας ενημερώσει το σχολείο και αναφέρει τον λόγο της απουσίας συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο.