QLS - Krasopoulou

Δίκτυο Κέντρων Ξένων Γλωσσών Πιστοποιημένης Ποιότητας 

Το σχολείο μας από το 2015 είναι μέλος του δικτύου QLS.

Το QLS είναι ένα Δίκτυο Κέντρων Ξένων Γλωσσών Πιστοποιημένης Ποιότητας, τα οποία συμπορευόμενα πάνω σε κοινές αξίες και πρότυπα για την προσφορά Ξενόγλωσσων Εκπαιδευτικών Υπηρεσιών στην Ελλάδα, διαμορφώνουν ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό τοπίο για τους μαθητές και τους γονείς που τα εμπιστεύονται.

Ως  σύγχρονος, μη κερδοσκοπικός φορέας το QLS, αντλεί τη δυναμική του από την συνεργασία επιτυχημένων Κέντρων Ξένων Γλωσσών που μοιράζονται από κοινού το όραμα για τη δημιουργία σύγχρονων σχολείων με Ευρωπαϊκό χαρακτήρα  που επιδιώκουν να εξελίσσονται συνεχώς και να βελτιώνουν την εκπαιδευτική εμπειρία που προσφέρουν.

Ως μέλος του QLS λαμβάνουμε καθοδήγηση και υποστηρικτικό υλικό ποιότητας του EAQUALS.

QLP - Learning Profile - test εύρεσης μαθησιακού προφίλ  

Το krasopouloumyschool, πάντα συμπορευόμενο με τις απαιτήσεις της εποχής, προετοιμάζει τα παιδιά για έναν πολύ διαφορετικό κόσμο. Οι έντονοι ρυθμοί που καταγράφονται καθημερινά καθιστούν άμεση την ανάγκη για τους μαθητές να γνωρίσουν την προσωπικότητά τους, καθώς και τον τρόπο που μαθαίνουν ευκολότερα, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα έμφυτα χαρακτηριστικά που διαθέτουν. Η δυνατότητα να προσφέρουμε στα παιδιά μας αυτή την πολύτιμη γνώση προκύπτει από τη συνεργασία μας με την επιστημονική ομάδα της ComputerAcademy που έχει αναπτύξει την ψυχομετρική σειρά ΑΡΙΣΤΟΝ. Η συγκεκριμένη σειρά είναι αποτέλεσμα πανεπιστημιακών ερευνών στην Ελλάδα και την Ευρώπη κι έχει δημιουργηθεί με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρωταρχικό μέλημά μας είναι πάντα να προσφέρουμε στα παιδιά μας τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τα μεγαλύτερα οφέλη από την εκπαιδευτική διαδικασία. Για το σκοπό αυτό θα χορηγήσουμε στους μαθητές το QLPTESTbyARISTON.

Το QLPTEST είναι ένα ψυχομετρικό τεστ διάγνωσης του μαθησιακού προφίλ του ατόμου. Διερευνά τους εναλλακτικούς τύπους ευφυΐας που διαθέτει ο κάθε μαθητής και σύμφωνα με το ποιοι είναι περισσότερο αναπτυγμένοι, παρουσιάζει ενδεικνυόμενους τρόπους μελέτης, αλλά και εξατομικευμένης διδασκαλίας. Ο μαθητής, γνωρίζοντας τους ιδιαίτερους μαθησιακούς του τύπους και τον τρόπο που προσλαμβάνει και επεξεργάζεται τις γνωστικές πληροφορίες, «μαθαίνει πώς να μαθαίνει», με αποτέλεσμα:

·                     Να προετοιμάζεται για τα μαθήματά του δίχως άγχος

·                     Να βρίσκει τα κύρια σημεία του μαθήματος

·                     Να μπορεί να διαβάζει σε πολύ λιγότερο χρόνο από πριν

·                     Να θυμάται με μεγαλύτερη ευκολία

·                     Να διαβάζει χωρίς να αφήνει κενά στα μαθήματά του

·                     Να συστηματοποιεί το διάβασμα του

·                     Να έχει ισχυρότερη αυτοπεποίθηση

ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ.

Το Τεστ γίνεται σε υπολογιστή του σχολείο μας με κωδικό που δίνεται σε κάθε μαθητή μας. Χρειάζεται 30-45 λεπτά για να ολοκληρωθεί. Ο μαθητής απαντά σε μια σειρά ερωτήσεων στον υπολογιστή και λαμβάνει –σε μερικές ημέρες- την επίσημη αξιολόγηση και το μαθησιακό του προφίλ από το ΑRISTONTest.

ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ.

Οι καθηγητές μας έχουν λάβει εκπαίδευση για να διδάσκουν προσαρμόζοντας την διδασκαλία τους στο μαθησιακό προφίλ των μαθητών της τάξης τους. Κάθε εβδομάδα έχουμε ως σχολείο υποστήριξη μέσω skypeμε την Aristonώστε να μας καθοδηγούν στα διάφορα μαθησιακά προφίλ των μαθητών μας. Ταυτόχρονα γίνεται συνεχής εκπαίδευση με τους πραγματικούς μας μαθητές στη διαχείριση έχοντας το μαθησιακό χάρτη της τάξης. Στις συναντήσεις αυτές συμμετέχουν όλοι οι καθηγητές του σχολείου μας λύνοντας καθένας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

H γνώση του μαθησιακού προφίλ των μαθητών μας, δίνει την δυνατότητα στον καθηγητή να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του μαθητή ώστε να πετύχει καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα.

ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Μέσω του τεστ ARISTON/QLSLearningProfile το παιδί θα λάβει  απαντήσεις για τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνει  και θα αυξήσει  στο μέγιστο δυνατό βαθμό το ρυθμό μάθησής του. Έτσι θα ωφεληθεί και στο σχολείο του αφού θα γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο θα μαθαίνει  καλύτερα. Μη ξεχνάτε! Όλοι είμαστε σε θέση να μάθουμε και να διαπρέψουμε, αρκεί να μας δοθεί η γνώση με τον τρόπο που μαθαίνουμε!

QLS - Μαθαίνω να Μαθαίνω 

Κάθε άνθρωπος εκδηλώνει τάση και ευφυή συμπεριφορά προς συγκεκριμένους γνωστικούς τομείς και αφομοιώνει γνώσεις, μαθαίνει και συμπεριφέρεται στο περιβάλλον του. Το πρόγραμμα «Μαθαίνω να Μαθαίνω» αξιοποιεί τα ευρήματα δύο εξελιγμένων τεστ ανάλυσης της προσωπικότητας των μαθητών: α) ARISTON-MI, μέσω του οποίου γίνεται διάγνωση του μαθησιακού χάρτη των μαθητών, δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο μαθαίνει ο καθένας, και β) ARISTON-Self-esteem, μέσω του οποίου καταγράφεται η αυτοεκτίμηση του μαθητή, δηλαδή η προσωπική κρίση της αξίας του, η οποία εκφράζεται με τις στάσεις που υιοθετεί αναφορικά με τον εαυτό του, την οικογένειά του και το Σχολείο. Στόχος μας είναι η καλλιέργεια τόσο των νοητικών όσο και των συναισθηματικών δεξιοτήτων των μαθητών και η διαμόρφωση προσωπικοτήτων με ισχυρή αυτοεκτίμηση, ικανών να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας.

Το πρόγραμμα «Μαθαίνω να Μαθαίνω» εφαρμόζεται σε δύο κύκλους.

Ο πρώτος κύκλος αφορά γενικές συμβουλές μελέτης, διαχείρισης χρόνου, άγχους και συναισθημάτων που περιστρέφονται γύρο από τη μάθηση. Τα μαθήματα αυτά είναι 10’ και ενσωματώνονται στο τελευταίο μάθημα της εβδομάδας, ώστε οι μαθητές να μπορούν να δουλέψουν της νέες αρχές μελέτης μέσα στο Σαββατοκύριακο και να τις εφαρμόσουν την επόμενη εβδομάδα με τον έλεγχο και την καθοδήγηση της δασκάλας τους.

Ο δεύτερος κύκλος αφορά ειδικά μαθήματα σεμιναριακού χαρακτήρα που αναφέρονται περισσότερο στην εξατομικευμένη μελέτη σύμφωνα με το μαθησιακό προφίλ των μαθητών που προκύπτει από το QLPtest. Τα σεμινάρια αυτά προσφέρονται στους μαθητές μας και στους γονείς τους εντελώς δωρεάν και γίνονται σε καθορισμένα Σαββατοκύριακα.

ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ:

Μαθαίνω να στηρίζομαι στα δυνατά μου σημεία και να προσπερνώ τις αδυναμίες μου.
Μαθαίνω να έχω κίνητρα και θετική στάση στην μάθηση.
Μαθαίνω να έχω ώριμη και κριτική σκέψη.
Μαθαίνω να έχω δυνατή μνήμη και συγκέντρωση.
Μαθαίνω να διαχειρίζομαι τον χρόνο μου.
Μαθαίνω να οργανώνω καλύτερα τα καθήκοντα μου.
Μαθαίνω να κατακτώ και να ανακαλώ τη γνώση.

Είτε πρόκειται για το σχολείο, το ωδείο, ακόμα και τον αθλητισμό, το Μαθαίνω να Μαθαίνω βοηθάει το παιδί, να κατακτάει κάθε τομέα, με τον πιο κατάλληλο αλλά και πιο εύκολο τρόπο.

QLS - JUMP η νέα εκπαιδευτική προσέγγιση 

Η μέθοδος QLS  JUMP απευθύνεται σε παιδιά 6 έως 8 ετών, εστιάζεται στη συστηματική διδασκαλία των φωνημάτων της Αγγλικής γλώσσας (Phonics) και φέρει τη σφραγίδα του Βρετανικού Εθνικού Προγράμματος Σπουδών (British National Curriculum) με στόχο την ταχύτερη και πιο αποτελεσματική ανάπτυξη των δεξιοτήτων στην ανάγνωση και γραφή.

Η Αγγλική γλώσσα είναι μη φωνολογική. Αυτό σημαίνει ότι ενώ στα Ελληνικά, οι ήχοι (φωνήματα) αντιστοιχούν στα γράμματα των λέξεων, στα αγγλικά αυτό δεν συμβαίνει (για παράδειγμα η προφορά της λέξης “Like” δεν αντιστοιχεί στη γραπτή λέξη).

Τα 26 λοιπόν γράμματα της Αγγλικής γλώσσας αντιστοιχούν σε 44 ήχους, καθώς συγκεκριμένα φωνήματα ενώνονται και δημιουργούν νέες, αυτόνομες, φωνολογικές οντότητες. Η JUMP βοηθά τα παιδιά να μαθαίνουν και να ξεχωρίσουν τους 44 αυτούς ήχους χωρίς απαραίτητα να γνωρίζουν όλα τα γράμματα με τη σειρά του αλφαβήτου.

Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά γίνονται γρήγορα ικανοί αναγνώστες και σε πολύ σύντομο χρόνο μπορούν να διαβάζουν όχι μόνο λέξεις αλλά και προτάσεις ή μικρές ιστορίες.

QLS - Debateclub

Το krasopouloumyschool πιστεύει ότι όλα τα σχολεία πρέπει να διοργανώσουν ομάδες για Debates.

Το debate, το σημαντικότερο πανεπιστημιακό αγώνισμα παγκοσμίως διευκολύνει την συμμετοχή των σπουδαστών σε μια πραγματικά απαιτητική δραστηριότητα χρησιμοποιώντας «τις λέξεις σαν όπλα τους» όπως το θέτει ο DenzelWashington στο film TheGreatDebaters, 2007.

Η ανάγκη  των συμμετεχόντων  να αναπτύξουν την επιχειρηματολογία τους και να αντικρούσουν τα επιχειρήματα των αντιπάλων τους κάνει το debate μια συναρπαστική διαδικασία.

Πέρα από το αγωνιστικό μέρος όμως το debate έχει πολλαπλά οφέλη:

Ενθαρρύνει την αφοσίωση στην σωστή έρευνα, η οποία ανοίγει ένα παράθυρο σε θέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Βελτιώνει την κριτική σκέψη και την ικανότητα των σπουδαστών να εκφράζουν τις ιδέες τους σε κοινωνικό, επαγγελματικό και ακαδημαϊκό περιβάλλον. Κατά συνέπεια οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με το δημόσιο διάλογο, μαθαίνουν να απευθύνονται σε ακροατήριο και να αναπτύσσουν ολοκληρωμένα και ορθά τεκμηριωμένα επιχειρήματα κάτι που οδηγεί στην βελτίωση της ικανότητας του λόγου και των δεξιοτήτων επικοινωνίας τόσο στη μητρική όσο και στην ξένη γλώσσα.

Το δίκτυο QLS διοργανώνει κάθε χρόνο πανελλήνιο διαγωνισμό Debate στην Αγγλική γλώσσα με πάνω από 40 σχολεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. To σχολείο μας συμμετέχει αφού πρώτα προετοιμάσει τους μαθητές του στα επίπεδα B1, B2, C1 και C2. Η προετοιμασία γίνεται καθ’ όλη τη χρονιά εκτός των μαθητών μας.

Τσχολείο μας βλέπει μπροστά και ετοιμάζει τους μαθητές του για τις δεξιότητες που θα χρειαστούν στον πολύ απαιτητικό και ανταγωνιστικό εργασιακό τους χώρο τον 21ο αιώνα!

QLS-iLearn πλατφόρμα 

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα moodle που ανέπτυξε η ομάδα ΙΤ του QLS για το σχολείο μας. Ένα πολύτιμο εργαλείο τεχνολογίας για τους καθηγητές και μαθητές μας.  Μέσω αυτής θα γίνονται blended και Online μαθήματα.

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα του QLS που χρησιμοποιεί το krasopouloumyschool, έχει τα χαρακτηριστικά ενός παιχνιδοποιημένου περιβάλλοντος μάθησης, περιλαμβάνει μηχανισμούς άμεσης ανατροφοδότησης των μαθητών, συστήματα πόντων, πίνακες κατάταξης, βραβεία, κονκάρδες, μπάρες προόδου και ψηφιακά ανδρείκελα, ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα εκπαιδευτικά παιχνίδια. 

Αξίζει να αναφερθεί πως η πλατφόρμα, όπως και το υλικό το οποίο βρίσκεται εντός αυτής, έχει αναπτυχθεί σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες των μαθητών μας

QLS Εθελοντική Ομάδα 

Όσα παιδιά θέλουν μπορούν προαιρετικά να συμμετέχουν στην Εθελοντική μας ομάδα.

Η ομάδα συστάθηκε το 2016 στα πλαίσια του έτους Εθελοντισμού και μετά την εκπαίδευση που έλαβαν οι πρώτοι εθελοντές ως antibullingambassadors από το Βρετανικό Υπουργείο παιδείας.

Ο ρόλος της ομάδας είναι να καθορίσει από την αρχή της χρονιάς μία σειρά δράσεων που να προσφέρει στην τοπική κοινωνία προσπαθώντας να κάνει τον κόσμο καλύτερο. 

Ταυτόχρονα είναι διαθέσιμη για συμμετοχή σε δράσεις άλλων φορέων μετά από κάλεσμα τους. 

QLS ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙ-BULLYING

Το σχολείο μας, ως μέλος του πανελλαδικού Δικτύου Κέντρων Ξένων Γλωσσών QLS, μεριμνά για την ομαλή σχολική ζωή των μαθητών του λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη το φαινόμενο του Σχολικού Εκφοβισμού.

Τι είναι το Bullying:

Ο εκφοβισμός (Bullying) είναι οποιαδήποτε συμπεριφορά προκαλεί στενοχώρια, ενόχληση και ανασφάλεια. Η συμπεριφορά αυτή είναι συνήθως σκόπιμη και επαναλαμβανόμενη και μπορεί να πάρει πολλές μορφές όπως λεκτικός, έμμεσος, διαδικτυακός και σωματικός εκφοβισμός.

Το σχολείο μας:

  • Φροντίζει όλοι οι μαθητές να γνωρίζουν ότι οποιαδήποτε ανησυχία τους που αφορά το Bullying θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και με ευαισθησία.
  • Αντιμετωπίζει τις ανησυχίες των γονέων / κηδεμόνων σχετικά με το Bullying σε σύντομο χρονικό διάστημα.
  • Φροντίζει να ενημερώνεται πάνω στο θέμα του Bullying από αρμόδιους φορείς με κάθε ευκαιρία.
  • Παρέχει στήριξη στο προσωπικό του ως προς την σωστή αναγνώριση και αντιμετώπιση του Bullying.
  • Καλλιεργεί συμπεριφορές που προάγουν τον αλληλοσεβασμό, την ενότητα και την αλληλεγγύη τόσο εντός του σχολείου όσο και εκτός.